Rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes

Voor veel mensen is vakantie de ultieme gelegenheid om te ontspannen, nieuwe plekken te ontdekken en even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Helaas kan het voor mensen met een beperking soms een uitdaging zijn om een geschikte vakantieaccommodatie te vinden. Niet elke vakantiewoning voldoet namelijk aan de specifieke behoeften, van een persoon met beperking. Gelukkig zijn er wel steeds meer vakantiewoningen, welke geschikt zijn voor de mindervalide doelgroep. 

[ninja_tables id="234"]

De accommodaties voor mindervalide reizigers, zijn ontworpen met een bijzondere toegankelijkheid voor deze doelgroep. Bovendien bieden deze vakantiehuisjes een ruim comfort, waardoor iedereen kan genieten van een zorgeloze vakantie.

Aangepaste vakantiehuisjes voor mindervaliden

Een zorgeloze en comfortabele vakantie is natuurlijk belangrijk voor iedereen. Zeker als je mindervalide bent, dan wil je natuurlijk verzekerd zijn van comfort, tijdens je vakantie. Niets is zo vervelend als hoge drempeltjes, trappen of andere uitdagingen, als je mindervalide bent. Gelukkig bieden we op onze website een ruim aanbod in mindervalide huisjes. Deze mindervalide bungalows zijn op een specifieke wijze ingericht, zodat je optimaal kunt genieten tijdens je reis.

Wat kun je verwachten van mindervalide vakantiewoningen?

Als je op zoek bent naar mindervalide vakantiewoningen, dan zijn er verschillende soorten vakantiewoningen beschikbaar. Niet elk mindervalide persoon, heeft namelijk vergelijkbare behoeftes. Hierdoor is het belangrijk dat je goed bekijkt, welke mindervalide vakantiewoning, het beste past bij je eigen wensen en de behoefte van het reisgezelschap. Enkele voorbeelden van rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes zijn:

  • Aangepaste vakantiewoningen met tillift
    Is er een mindervalide binnen je reisgezelschap die hulpbehoevend is van een tillift? Dan zijn er ook vakantiewoningen beschikbaar, die dit hulpmiddel beschikbaar stellen. De aanwezigheid van een tillift vergemakkelijkt het verplaatsen van de hulpbehoevende persoon. Hierdoor kunnen jij en je reisgezelschap, onafhankelijk genieten van je vakantie. Bovendien kan de gast met een beperking, zorgeloos genieten, samen met zijn of haar dierbare. Het reisgezelschap kan namelijk zelf gebruikmaken van de hulpmiddelen, welke beschikbaar zijn in de vakantiewoningen.
  • Aangepaste vakantiewoningen voor senioren
    Wanneer je zelf een senior bent of je gaat op vakantie met senioren op vakantie, dan heb je natuurlijk andere behoeftes, dan tijdens een verblijf met een zwaar gehandicapt persoon. Als je kiest voor een vakantiehuis voor mindervalide senioren, kun je daardoor andere hulpmiddelen verwachten. Denk hierbij aan aangepaste vakantiewoningen met laag bed of juist een hoog bed, speciale toiletleuningen, handvaten onder de douche of gelijkvloerse woningen. Hierdoor kan de senioren reiziger ook genieten van een zorgeloos en comfortabele vakantie.
  • Aangepaste vakantiewoningen voor rolstoelgebruikers
    Ben je zelf een rolstoelgebruiker of is er iemand in je reisgezelschap een rolstoelgebruiker? Dan wil je natuurlijk genieten van een rolstoelvriendelijk vakantiehuisje. Het is hierbij belangrijk dat de vakantiewoning gelijkvloers is, maar ook dat er geen trappen of drempels zijn. Bovendien kan het in bepaalde gevallen ook belangrijk zijn om aangepaste bedden of tilliften in de woning te hebben.

Bovengenoemde vakantiewoningen zijn enkel een kleine greep uit de beschikbare mindervalide vakantiewoningen. We begrijpen als geen ander dat elk hulpbehoevend persoon andere wensen heeft, waardoor elke vakantiewoning ook uniek is.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis voor particulier gebruik

Als mindervalide wil je natuurlijk het liefste genieten van je eigen reisgezelschap. Thuis heb je wellicht thuishulp of een andere vorm van medische verzorging. Op vakantie wil je daarom het liefste zorgeloos genieten, zonder al te veel te leunen op je reisgezelschap. Gelukkig is dit zeker mogelijk als je kiest voor een aangepaste vakantiewoning. Door alle aangepaste hulpmiddelen, kun je namelijk zelfstandig of met behulp van je reisgezelschap, genieten van een zorgeloze vakantie.

Als je kiest voor een rolstoelvriendelijk vakantiehuis, dan kun je kiezen voor een particulier vakantiehuis, maar ook voor een heus vakantiepark. Als je kiest voor een vakantiepark, dan is het natuurlijk belangrijk dat niet enkel de vakantiewoning geschikt is voor mindervalide. Je vakantie wordt een stuk minder leuk als het restaurant of andere faciliteiten, niet vriendelijk zijn voor mindervalide personen. Hierdoor is het ook belangrijk om rekening te houden met mindervalide faciliteiten op het vakantiepark zelf.

Parken geschikt voor rolstoelgebruikers of mindervalide gasten

Zoals we al zeiden is het belangrijk om ook rekening te houden met de faciliteiten op een vakantiepark. Je wil natuurlijk niet genieten van een verblijf op een vakantiepark, terwijl de faciliteiten niet geschikt zijn voor hulpbehoevende gasten. Daarom hebben we een selectie gemaakt van grote vakantieparken en villa-aanbieders, welke geschikt zijn voor mindervalide gasten:

Landal vakantieparken

Op diverse parken zijn aangepaste verblijven beschikbaar voor gasten met speciale behoeften. Het maakt hierbij niet uit of je nu extra comfort zoekt of specifieke zorgvereisten hebt, bij Landal hebben ze allerlei voorzieningen, om je verblijf in en rondom de bungalow gemakkelijker te maken. Je kunt onder andere gebruikmaken van een accommodatie met extra  brede toegang: Deze accommodaties zijn ontworpen voor gasten die een beetje extra comfort wensen, minder mobiel zijn of hulpmiddelen zoals een rollator of krukken gebruiken. De slaapkamer en badkamer met een gelijkvloerse douche bevinden zich op de begane grond. Het toegangspad naar de bungalow en de parkeerplaats zijn verhard en makkelijk begaanbaar.

Daarnaast worden er ook accommodaties aangeboden met extra toegankelijkheid voor mindervaliden. Deze accommodaties zijn ideaal voor gasten met specifieke behoeften, zoals rolstoelgebruikers. Ze bieden alle faciliteiten van de breed toegankelijke verblijven en hebben bovendien extra brede deuren van minimaal 85 cm. In de slaapkamer is er voldoende ruimte voor een hoog-laagbed, met minimaal 90 cm vrije ruimte aan één zijde van het bed. Daarnaast beschikken de badkamers over voorzieningen zoals een douchezitje en een verhoogd toilet met extra steunbeugels voor extra gemak.

Heeft iemand in je reisgezelschap extra zorg nodig? Dan kun je bij Landal ook kiezen voor comfortzorg. Je dient hierbij wel zelf contact op te nemen met deze dienst. Door contact op te nemen met deze dienst, kun je gebruikmaken van zorg op maat, tijdens je vakantie.

Roompot vakantieparken

Bij Roompot vakantieparken kun je gebruikmaken van extra faciliteiten rondom medische zorg. Diir gebruik te maken van Roompot Care, kun je onbezorgd genieten van je vakantie. Roompot Care maakt deel uit van Roompot en is gespecialiseerd in vakanties met zorg in de ruimste zin van het woord.

Het doel van Roompot Care is om gasten met specifieke zorgbehoeften, een zo aangenaam mogelijk verblijf te bieden. Ook als je zorg nodig hebt, zorgt Roompot ervoor dat je zonder zorgen kunt genieten van een heerlijke vakantie. Door nauw samen te werken met (para)medische instellingen en organisaties die zich richten op specifieke doelgroepen, biedt Roompot Care een uitgebreid scala aan mogelijkheden. Het is vanzelfsprekend dat de kwaliteit van de zorg en het welzijn van onze gasten altijd voorop staan.

Bovendien kun je bij Roompot ook kiezen voor mindervalide vakantiewoningen, waar bij de accommodaties zijn aangepast op de behoeften van de mindervalide gasten. Bovendien zijn er ook parken, waarbij de faciliteiten zijn aangepast op de behoeften van mindervalide. Hierdoor kan het gehele reisgezelschap genieten, van een onvergetelijke rolstoelvakantie in Nederland

Belvilla vakantiewoningen

Bij Belvilla vinden ze het belangrijk dat iedereen kan genieten van een zorgeloos verblijf. Bij Belvilla kunnen mindervalide reizigers zowel genieten van bijzondere accommodaties, in binnen- en buitenland. Je vindt bij Belvilla een divers aanbod aan verblijfsmogelijkheden met speciale voorzieningen, variërend van historische kastelen en gerenoveerde boerderijen tot luxe villa’s en gezellige appartementen. Deze accommodaties zijn niet alleen beschikbaar in Nederland, maar ook in heel Europa, geschikt voor zowel kleine gezelschappen als grote groepen.

Een aantal van de vakantiewoningen van Belvilla, heeft ook certificeringen ontvangen van de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV) en/of zijn voorzien van het Internationaal Toegankelijkheid Symbool (ITS). Hierdoor kun je met vertrouwen genieten van een onbezorgd verblijf in een aangepaste vakantiewoning!

Vakantiehuis voor gehandicapten boeken

Er zijn dus veel mogelijkheden, als je op vakantie wilt gaan als mindervalide of met mindervalide gasten. Het brede aanbod zorgt ervoor dat je zowel in het binnen als buitenland kunt genieten van een zorgeloze vakantie. Uiteraard is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat elke hulpbehoevende specifieke hulpmiddelen nodig heeft.

Boek een vakantiehuis aangepast voor rolstoel of kies voor accommodaties met specifiekere hulpmiddelen. Wil je direct bekijken welke accommodaties of vakantieparken geschikt zijn voor mindervalide? Bekijk dan snel ons aanbod.

 

Groepshuizen
Logo
Shopping cart