Kampeerboerderij

Een vakantie op het platteland wordt steeds populairder onder de vakantiegangers. Op het platteland kun je namelijk genieten van alle rust, maar kun je ook genieten van de prachtige natuur waarmee je omringd wordt. Een erg populaire vorm van vakantie vieren op het platteland is een verblijf op de kampeerboerderij. Een kampeerboerderij is gemakkelijk gezegd gewoon een boerderij waarvan een gedeelte beschikbaar wordt gesteld aan de toerist. Dit gedeelte is speciaal ingericht zodat de gasten hier kunnen overnachten. Bij een kampeerboerderij is het niet alleen mogelijk om in de boerderij te slapen, maar in de meeste gevallen kun je ook een plekje rondom de boerderij huren voor een verblijf met je eigen tent of caravan.

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Er zijn ook boerderij waarbij er sinds enige tijd geen veeteelt meer plaatsvindt. Op deze plekken kunnen boeren besluiten om deze stallen om te bouwen tot een volledige groepsaccommodatie. In dit geval zorgt de boer voor sanitaire voorzieningen, een eigen keuken en veiligheidsmogelijkheden. Na het aanbrengen van deze aanpassingen is de stal omgetoverd tot een bijzondere kampeerboerderij.

De opkomst van kampeerboerderijen

Tegenwoordig zijn de kampeerboerderijen helemaal in opkomst. Het toerisme ontdekt steeds meer de charme die kampeerboerderijen te bieden hebben. Een verblijf op een kampeerboerderij zorgt namelijk voor meer vrije tijd en rust tijdens het verblijf. Daarnaast krijgen toerisme ook steeds meer interesse in het ‘boerse’ leven en het plattelandsleven. Een verblijf bij de kampeerboerderij is daarnaast ook relatief erg goedkoop. Hierdoor kun je op een budgetvriendelijke manier alsnog genieten van een leuke vakantie. Wist je dat er zelfs mogelijkheden zijn om te slapen in het hooi bij een boer? Er zijn heel erg veel mogelijkheden als je ervoor kiest om te verblijven bij een kampeerboerderij.

De voordelen van een vakantieboerderij

Een vakantie op een kampeerboerderij heeft een aantal leuke voordelen. We benoemen graag een aantal voordelen op die je kunt verwachten:

 1. Enorm veel ruimte
  Wanneer je kiest voor een verblijf bij één van de kampeerboerderijen in Nederland, dan ben je vrijwel altijd gegarandeerd van enorm veel ruimte. De slaapzalen en accommodaties zijn in de meeste gevallen ruim opgezet, maar ook buiten de accommodaties ervaar je erg veel ruimte. Het platteland zorgt er namelijk voor dat je omgeven wordt door een rustige omgeving en helemaal back to the basics gaat. Het ruimtelijke gevoel draagt hier uiteraard enorm aan bij.
 2. In contact met de dieren 
  Er zijn kampeerboerderijen in Nederland beschikbaar waar je ook in contact kunt komen met de dieren. Je kunt ervoor kiezen om de boer te helpen met de verzorging of om te slapen tussen de dieren. Daarnaast heb je misschien vast al eens gehoord van koeknuffelen. Koeknuffelen draagt namelijk bij aan gevoel van rust en ontspanning. Er zijn daarom ook kampeerboerderijen die dit bieden aan de gasten.
 3. Op vakantie met grote groepen
  Een ander leuk voordeel is dat je tijdens je verblijf op een kampeerboerderij ervoor kunt kiezen om te verblijven met een grote groep. Het maakt niet uit of je op vakantie wilt met je gehele familie, je collega’s of met je sportvereniging. De kampeerboerderijen bieden in de meeste gevallen altijd genoeg ruimte aan voor erg grote groepen.
 4. Een avontuurlijke vakantie voor een klein budget
  Ben je op zoek naar een leuke vakantie, maar heb je een klein budget, dan is een kampeerboerderij een echte aanrader. Zelfs met een klein budget kun je namelijk helemaal tot rust komen op deze vakantieboerderijen. Ook als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie, dan ben je bij een kampeerboerderij aan het juiste adres. Je kunt namelijk in de omgeving vaak genieten van allerlei avontuurlijke uitjes. Hierdoor kun je jouw vakantie zo avontuurlijk maken als je zelf wilt.

Een vakantieboerderij zoeken in Nederland

In Nederland worden er een groot aantal mogelijkheden aangeboden als je op zoek bent naar een leuke vakantieboerderij. Doordat de kampeerboerderijen echt in opkomst zijn, is het ook erg gemakkelijk om een kampeerboerderij te vinden die past bij je wensen. Een kampeerboerderij huren was daarom nog nooit zo gemakkelijk. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een luxe kampeerboerderij of naar een simpele kampeerboerderij. Het diverse aanbod zorgt ervoor dat je voldoende keuze hebt en hierdoor altijd een kampeerboerderij kunt vinden die past bij je wensen.

Voor wie is een kampeerboerderij geschikt?

Een kampeerboerderij biedt dus veel mogelijkheden voor de vakantieganger. Er zijn erg veel kampeerboerderij accommodaties in Nederland te vinden, maar voor wie zijn de kampeerboerderijen geschikt?

  • Een verblijf met de gehele familie
   Ben je op zoek naar een leuk verblijf voor de gehele familie, dan is een kampeerboerderij voor een grote groep een erg leuke optie. Een kampeerboerderij biedt namelijk plezier voor jong en oud. De kleinste kunnen op de boerderij al hun energie kwijt. Wat dacht je van de grote weilanden waar de kinderen naar hartenlust tikkertje kunnen spelen. Daarnaast is er in de omgeving vaak van alles te beleven. De volwassenen kunnen in de avonden samen gezellig nog naborrelen terwijl de kinderen in bed liggen. Hierdoor hoeft niet iedereen naar zijn eigen huisje als de kinderen moe zijn, maar kan iedereen genieten van de gezelligste avonden.
  • Een verblijf met de sportvereniging
   Wil je er eens met de sportvereniging tussenuit? Dan is een kampeerboerderij een goede optie voor je. Samen met de sportvereniging kan kiezen voor een onvergetelijk verblijf in een ruimtelijke omgeving. Je kunt op de weilanden genieten van sportieve activiteiten met de hele club. In de avonden kun je genieten van de gezellige avonden, precies hoe jullie dat zelf voor je zien.
  • Een teambuildingsuitje met het werk
   Hoe kun je jouw team nog beter leren kennen dan tijdens een paar nachtjes weg. Tijdens je verblijf op de kampeercamping kun je allerlei activiteiten bedenken die passen bij jouw teambuildingsuitje. In de omgeving is vaak ook van alles te doen waardoor de collega’s moeten samenwerken en tot elkaar groeien. In de avonden met zijn allen rond het kampvuur of samen voor het eten zorgen. Je zal al snel merken dat je jouw collega’s op een geheel andere manier leert kennen. Wie is het meest zorgzaam en wie neemt als eerst de leiding? Kom erachter tijdens een verblijf op een kampeerboerderij. 
  • Een schoolkamp
   Ook voor een schoolkamp is een kampeercamping ideaal. Er zijn namelijk ook kampeercamping met overzichtelijke slaapzalen. De overzichtelijke slaapzalen zorgen ervoor dat je overzicht over de kinderen kunt bewaren. Daarnaast kun je op de kampeerboerderij allerlei leuke activiteiten bedenken wat je samen met de kinderen kunt uitvoeren. Hierdoor is een kampeerboerderij ook ideaal voor een schoolkamp.
Groepshuizen
Logo
Shopping cart