OV332

Giethoorn is gelegen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden, en daarom bij vele toeristen erg geliefd. Natuur-, cultuur- en watersportliefhebbers, zowel jong als oud, kunnen zich in Giethoorn uitstekend vermaken. Welk seizoen u ook kiest, Giethoorn is dé ideale vakantiebestemming. Alles wat kan drijven is hier op een mooie dag te vinden. Giethoorn is natuurlijk bekend om zijn vele dorpsgrachten en de wandelpaden erlangs. Het is een belevenis om door deze grachten met een punter of fluisterboot te varen. Naast de vele watersportmogelijkeheden biedt Giethoorn ook een scala aan verschillende musea?s, winkeltjes en goede restaurants. Ook is er een schelpengalerie, een museumboerderij en een aantal punterwerven. Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt in de Kop van Overijssel. Het is een landschap waar water en riet overheersen. Dit nationaal park vormt het belangrijkste moerasgebied van Noordwest Europa. Het huidige landschap van Weerribben-Wieden is ontstaan door het afgraven van veen voor de turfwinning. Sporen daarvan zijn zowel in het landschap als in de naam van het gebied terug te vinden. Ribben zijn smalle stroken land waarop de uitgestoken turf te drogen werd gelegd en de weren zijn de uitgeveende delen, ook wel petgaten genoemd. Na de verveningperiode werd de rietteelt bepalend voor het landschap. Hoewel de mogelijkheden voor wandelen en fietsen in een waterrijk gebied als De Wieden beperkter zijn dan voor varen, zijn ze wel heel aantrekkelijk. Verder worden ook begeleide excursies georganiseerd, zoals vaar- en fietsexcursies, excursies naar de eendenkooi en de vogelobservatiehut. Er zijn uitgebreide fietstochten te maken op de veelal rond het parkgebied gelegen fietspaden. Plaatsen in de omgeving zijn Steenwijk en Meppel, beide met een sfeervolle binnenstad en een overdekt zwembad. Bezoek ook de nabij gelegen plaats Blokzijl, een oude Zuiderzee havenstad. En Havelte, waar één van de grootste hunebedden van Nederland staat.

€1,177.00Heerlijkehuisjes.nl
 

Gerelateerde vakantiehuisjes

OV327

OV327
€1,188.00

Deze geschakelde vakantieboederij bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte heeft een grote en gezellig ingerichte woonkamer, met openslaande deuren naar een moderne en luxe inbouwkeuken. In de woonkamer is voldoende ruimte om in een ontspannen sfeer gezamenlijk bij elkaar te zitten rondom een gezellig schouw met kachel. Daarnaast is er een badkamer met inloopdouche en een apart toilet. Op de bovenverdieping zijn drie slaapkamers met ieder twee éénpersoonsbedden en is er een extra toilet. Het tweede deel betreft een karakteristieke in stijl ingerichte vakantieboerderij. Ervaar het gevoel van vroeger in de karakteristieke woonkamer waarin een schouw staat met Delftsblauwe tegels. Daarnaast is er een woonkeuken met inbouwkeuken met apparatuur, een badkamer met inloopdouche en twee slaapkamers met twee éénpersoonsbedden. Op de bovenverdieping zijn nog twee slaapkamers met twee éénpersoonsbedden. Buiten de boerderij is er ruimte ook lekker buiten te zitten. Samenvattend heeft zijn er zeven slaapkamers, twee riante keukens, een grote living en een nostalgische karakteristieke sfeervolle woonkamer, twee luxe badkamers en drie toiletten. Omdat er twee aparte delen zijn is deze accommodatie ook geschikt voor twee families welke wel graag met elkaar op vakantie, maar ook af en toe ruimte voor zichzelf wensen.

OV195

OV195
€348.00

Het woongedeelte heeft een grote eettafel en gezellige zithoek met TV, en staat in directe verbinding met de keuken. De keuken is volledig ingericht en heeft onder andere een keramische kookplaat, koelkast, combimagnetron, waterkoker, koffieapparaat en een vaatwasser. Er zijn vier slaapkamers. Eén van de slaapkamers heeft een tweepersoonsbed en een badkamer ensuite met douche. De overige drie slaapkamers hebben elk twee éénpersoonsbedden. De algemene badkamer heeft een douche en wastafel. Er is een apart toilet. Buiten heeft u een heerlijke veranda met tuinmeubelen en een royale tuin. De Lodge is verwarmd middels vloerverwarming en is te koelen met airco.

OV014

OV014
€299.00

Deze in 2012 gerealiseerde chalets beschikken over twee slaapkamers en zijn geschikt voor families, gezinnen tot en met vier personen. Beide chalets beschikken over een ruime badkamer met douche en toilet. De keuken is volledig ingericht met onder andere een vaatwasser, combimagnetron, koelkast met vriesvak en kookgelegenheid. Het ruime zitgedeelte is modern ingericht met onder andere een radio en televisie met digitenne. Bedden hebben een afmeting van 200cm x 80cm. De chalets staan aan de rand van een rundvee-bedrijf. Tijdens uw verblijf ervaart u de rust en ruimte en komt u volledig tot rust. Het is hier puur genieten!